Na cestách v banskobystrickom kraji vyhasli životy troch motorkárov

03.08.2013 Zvolen

Zvolen/Banská Bystrica 3. augusta (TASR) - Dopravné nehody dvoch motoriek v okrese Zvolen a Banskej Bystrici si dnes a v piatok (2. 8.) vyžiadali tri životy. TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

V piatok večer došlo na ceste medzi obcou Lieskovec vo zvolenskom okrese a Zvolenom k zrážke osobného motorového vozidla, ktoré viedol 20-ročný Zvolenčan, s motocyklom, ktorého vodičom bol 29-ročný muž z okresu Zvolen. Vodič auta pri odbočovaní z hlavnej cesty nedal prednosť oproti idúcemu motocyklistovi, ktorý prichádzal v smere od Lieskovca na Zvolen.

"Došlo k zrážke, pri ktorej mladý motocyklista utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa. Vodič auta neutrpel žiadne zranenia, alkohol u neho zistený nebol. Vodičský preukaz mu na mieste zadržali. Nehodu prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

K ďalšej tragickej nehode došlo dnes na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici na úrovni výjazdu na R1 z Tajovského ulice v smere na Brezno. Vašková priblížila, že 34-ročný motocyklista z Trnavy z doposiaľ presne nezistených príčin zišiel z cesty a narazil do stĺpu verejného osvetlenia.

Pri náraze vodič a jeho 27-ročná spolujazdkyňa z Trnavy utrpeli zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. Presná príčina vzniku dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. V súvislosti s nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.
 

Vyberte región